Asociácia volejbalových rozhodcov, Slovensko


Preložený Casebook 2012

23. august 2012

V prílohe nájdete preklad aktuálneho Casebooku z dielne FIVB (2012) - zatiaľ ešte neprešiel jazykovou úpravou, ale z dôvodu blížiacich sa seminárov je zverejnený aj v tejto verzii.

Súbory na stiahnutie

Komentáre

Pri komentovaní sa prosím riaďte Kódexom užívateľa a diskutujúceho.

Peter Gramblička pred 12 rokmi

 Peter Gramblička

Chcel by som sa vyjadriť k bodu 3.5. Najmä k pojmu „usmernila“. Podľa mňa by nemalo byť jediným kritériom to, či bola lopta odbitá alebo bola „držaná a/alebo hodená“. Pokiaľ by kontakt s loptou bol na strane blokárky, bolo by všetko v poriadku. Pokiaľ by bol kontakt na strane súpera a blokárka loptu usmernila (napr. zápästím do strany) to už podľa mňa nie je blok ale hranie na strane súpera. A toto podľa mňa povolené nie je.

Odpovedať
Odpovedať zrušiť odpoveď


Môžete použiť Texy! syntax. HTML značky nie sú povolené. Príklad povolenej syntaxe: "text odkazu":odkaz, **tučno**, *kurzíva*, `code`. Vaše IP adresa bude zaznamenaná.

Juraj Mokrý pred 12 rokmi

Juraj Mokrý

Ahoj, Peter, Tvoja úvaha je správna, rozhodca pri posudzovaní lopty musí zohľadniť aj miesto, kde došlo ku kontaktu s loptou. Ak dôjde k dotyku s loptou v priestore súpera, blokovanie je povolené (pravidlo 14.3), ale uskutočnenie útočného úderu nie (13.3.1). A čo je to blok sa píše priamo v pravidlách – 14.1.1 Blokovanie je činnosť hráčov v tesnej blízkosti siete a nad úrovňou siete s cieľom narušiť dráhu letu lopty, ktorá smeruje zo súperovho poľa

Odpovedať

Návrat späť


Hlavné menu: