Asociácia volejbalových rozhodcov, Slovensko


Rio 2016

22. august 2016

V dnoch 5.-21. augusta 2016 sa v brazílskom Riu de Janeiro konajú XXXI. letné olympijské hry. Okrem našej početnej výpravy sa na nej predstavujú aj niektorí zástupcovia športov, ktorých reprezentatnti sa žiaľ cez veľmi náročnú kvalifikáciu nedostali. A jedným z nich je aj Juraj Mokrý, ktorý bol nominovaný ako medzinárodný rozhodca na volejbalový turnaj žien a mužov. Slovensko tak bude mať na olympiáde rozhodcovské zastúpenie po dlhých 28 rokov - naposledy sa na OH v Soule predstavil veľmi úspešne Vladimír Kovalík, ktorý na záver turnaja rozhodoval ako prvý rozhodca súboj mužov o bronz ARG a BRA.

Nižšie nájdete občasné informácie a fotografie z volejbalového i nevolejbalového olympijského diania sprostredkované práve Jurajom Mokrým.

22.8.2016

Deň odchodu, deň lúčenia. Postupne sa rozchádzame a veme, že spomienky na toto podujatie nevymaže ani čas. Určite nie tie pekné. Včera boli nakoniec v súboji o bronz úspešnejší Američania, ktorí zdolali Rusko 3:2. Vo finále Taliani nestačili na domácich kanárikov hnaných desiatkou tisíc fanúšikov a tak sa Brazílčania mohli tešiť z ďalšieho zlata (3:0).

Záverečný ceremoniál sme nakoniec vynechali, silný vietor a dážď nás odradil a radšej sme sa spolu navečerali, porozprávali a rozlúčili sa.

Dúfam, že som Vám aspoň trochu dokázal priblížiť dianie tu v Riu a že sa nabudúce podarí opäť nejakému slovenskému zástupcovi prebojovať na podobné vrcholné podujatie európskeho či svetového volejbalu.

A ďakujem všetkým za neustálu podporu, ktorá ma hnala dopredu.

21.8.2016

Posledný deň olympiády je tu. Včera sme sa dočkali rozuzlenia u žien - víťazkami sa stali Číňanky, ktoré vo finále zdolali Srbky, bronz vybojovali Američanky, ktoré zdolali rovnakým výsledkom 3-1 prekvapenie turnaja Holandsko. Včerajšiue stretnutia rozhodovali o bronz Paulo Turci a Piotr Dudek a o zlato Susana Rodiriguez a Pati Rolf - oba rozhodcovské tímy zvládli strenutie bravúrne. Navyše finálová dvojica bola prvýkrát v histórii čisto ženská.

V kategórii mužov dnes o bronz zabojujú Rusi s Američanmi (rozhoduje Fabrizio Pasquali s Jiangom Liu) a o zlato domáci Brazílčania s hževnatými a rozbehnutými Talianmi (rozhoduje Andrej Zenovič a Denny Cespedes).

Ja som dostal dôveru v semifinále mužov BRA - RUS. Hoci výsledok bol relatívne jasným stretnutie nebolo ľahké a po strenutí boli Rusi žiaľ nespokojní. Zamýšľal som sa prečo, zrejme som nedokázal "predať" svoje rozhodnutia na 100%. Zaujímavosťou bola situácia, kedy sa lopta na brazílskej strane nad voľnou zónou dotkla príslušenstva pohyblivej kamery - keďže to bolo v priestore nad hracou plochou, museli sme v zmysle inštrukcií ako aj casebooku dať "novú loptu", s čím sa Rusi len ťažko vysporiadavali.

Ešte predtým som rozhodoval ako druhý rozhodca štvrťfinálové stretnutie medzi Talianskom a Iránom - spolu s Dennym Cespedesom sme to myslím zvládli a Taliani zaslúžene vyhrali 3:0 - väčší boj bol len v rvom sete a potom už Irán na Talianov výkonom nestačil.

Počas ženského semifinálového dňa sa nám podarilo dostať sa na výlet do Olympijského parku ako aj do centra mesta, kde je na olympijskom bulvári horiaci olympijský oheň. Žiaľ, naša akreditácia nám neumožnila vstup na jednotlivé športoviská, dojem sme si však po vyše hodine cestovania urobiť mohli. Park je pekný, aj keď so tradičným významom slova park má málo spoločného - akákoľvek zeleň tam absentuje a som zvedavý, ako sa tam bude dať v budúcnosti vydržať najmä počas horúcich letných dní, keďže i teraz v zime tam bolo horúco.

Počas mužského semifinálového dňa sme absolvovali oficiálne fotorafovanie, čo mi zabránilo v možnosti byť svedkom zlatého triumfu Mateja Tótha. Nakoľko však jeho víťazstvo rezonovalo aj v brazílskych médiách, blahoželali mi aj kolegovia rozhodcovia - bol som veľmi hrdým Slovákom.

Nuž a včera sme si prebrali aj pamätné mediale a certifikát v Casa do volei - stretnutie s prezidentom FIVB Gracom bolo síce krátke, ale o to milšie.

Zajtra ma čaká dlhá cesta domov (na Slovensko dorazím až v utorok v noci), na ktorú sa už teším. Hoci tu bolo fajn, všade dobre, no doma najlepšie. Misia splnená, v zásade som spokojný. Uvidíme, čo slovenských rozhodcov bude čakať v budúcnosti, a to nilen v zahraničí, ale aj doma na Slovensku...

17.8.2016

Ozývam sa opäť z Ria. Krvavý zápas bol nakoniec realitou, keďže Kanaďania dokázali v predchádzajúcom zápase poraziť zraneniami poznačené Taliansko a porazený z nášho pondelkového zápasu - Francúzi - museli ísť domov. Hoci sa zdalo za stavu 23:21 pre FRA vo štvrtom sete, že to pôjde až do tajbrejku, Brazílčania hnaní desaťtisíckou fanúšikov to dokázali v koncovke otočiť a vyhrali štvrtý set 25:23 a stretnutie 3:1. V hale vypukla radosť, akoby získali zlatú medajlu. Našťastie sme to aj s Nasrom Shaabanom zvládli a po zápase poďakovali aj veľmi smutní Francúzi. V stretnutí som musel vytiahnuť žltú kartu trénerovi-gentlemanovi Tilliemu - po jednom challenge, kde bola lopta tesne v ihrisku, vybičované emócie a psychický tlak neustál. Ale neskôr som už trestať nemusel a hráči i členovia družstiev sa správali viac-menej korektne. Dnes už vyhrali Rusi nad Kanadou 3-0 a stali sa tak prvými semifinalistami - už 6-krát po sebe v postsovietskej ére. Ďalšie švrťfinálové stretnutia sú pred nami - USA vs POL, ITA vs IRI (tam budem od 23.00 SELČ druhým rozhodcom) a BRA vs ARG.

Včera sme sa dozvedeli už aj semifinálové dvojice žien - po prvýkrát sa do semifinále prebojovali Holanďanky, ktoré zdolali bojovnú Kóreu 3:1, USA si ľahko poradili s Japonskom, Srbky prekvapivo hladko vyhrali nad Ruskami a najväčšie prekvapenie pre domácich organizátorov sa zrodilo večer - domáce favoritky nezvládli kľúčový duel s Čínou a prehrali v piatich setoch (13:15 v piatom). V semifinále tak budú všetky družstvá z jednej skupiny. Zajtrajšie dvojice sú USA vs SRB a NED vs CHN.

Večer sme sa boli pozrieť na semifinálové stretnutia beachvolejbalu - taliansky pár zdolal Rusov a dostali sa tak historicky do prvého finále (Nikolai-Lupo). U žien sa dvojnásobným zlatým medialistkám z USA nepodarilo zdolať domácu dvojicu. Atmosféra v aréne výborná, je to naozaj šou (ono sa viac diváci bavia ako sa hrá, ale o tom je beachvolejbal).

Držte prosím palce aj dnes a aj naďalej. Zajtra sa mi snáď podarí ísť ráno podporiť našich rýchlostných kanoistov, ktorí sa dnes prebojovali do finále, uvidíme... A stále čakám na dostatočný časový priestor, aby som mohol vyraziť pozrieť do olympijského parku a ponúknuť Vám odtiaľ pár fotografií.

15.8.2016

Deň za dňom sa míňa a dnes večer sa definitívne ukončí skupinová fáza. Včera večer sme sa dozvedeli štvrťfinálové zostavy žien, kde prekvapivo chýba Taliansko. Zajtra sa postupne stretnú NED vs KOR, USA vs JPN, RUS vs SRB a nakoniec BRA vs JPN. Ešte predtým nás však dnes čakajú posledné súboje v kategórii mužov - kým v skupine B je už všetko jasné a do štvrťfinále postupujú POL, RUS, ARG a Irán (zostáva už len zistiť, kto bude z ktorého miesta), v skupine A ešte prebieha boj o prežitie - USA a ITA sa už kvalifikovali, o ďalšie dve miestenky súperia Kanaďania (dnes večer hrajú s Talianmi) a v priamom súboji o tretie víťazstvo na turnaji si to na záver dnešného dňa rozdajú Francúzi s domácimi Brazílčanmi. Práve v tomto stretnutí budem prvým rozhodcom - držte mi prosím palce, nech to zvládneme bez problémov.

Od posledného reportu som rozhodoval ďalšie stretnutia - najskôr ako challenge a potom rezerva vo štvrtom hracom dni žien (challenge SRB vs CHN, rezerva CMR vs ARG).

S Fabriziom sme si zopakovali naše spoločné pôsobenie v stretnutí POL proti RUS - nakoniec sa to skončilo tajbrejkovým víťazstvom Rusov. Zaujímavosťou bolo, že družstvá si vyžiadali len jeden challenge a i ten potvrdil naše rozhodnutie - musím priznať, že sa nám "pískalo" veľmi dobre. Včera som bol opäť dvojka v stretnutí žien medzi USA a Čínou - Američanky potvrdili úlohu favoritiek a vyhrali 3-1. S Heike sme to myslím zvládli bez problémov.

Počas chvíľ voľna sme sa prešli po celej Copacabane plnej turistov, navštívili pevnosť na jednom z jej koncov, kde si v jej tesnej blízkosti vybudovali Rusi svoj olympijský stánok.

A predvčerom so mnou robila rozhovor novinárka z Associated Press zo San Francisco - zaujímavá skúsenosť.

Takže držte dnes prosím palce, od zajtra budú zápasy ešte náročnejsie, ale bude ich menej, tak snáď bude čas aj na návštevu ďašlích atraktívnych miest.

11.8.2016

Tak sa mi konečne podarilo nájsť čas aj na pár riadkov. Veľmi ma mrzí, že Vám nemožem sprostredkovať svoje dojmy častejšie, ale program máme dosť nabitý a každý deň strávime veľa času nielen v hale, ale aj na mítingoch a cestovaním. Každopádne sa volejbalový turnaj naplno rozbehol a dnes beží šiesty súťažný deň.

Doteraz som rozhodoval 4 stretnutia: muži POL vs EGY ako prvý (3:0), ženy USA vs NED ako druhý (3:2), ženy ITA vs NED ako prvý (0:3) a dnes ráno muži IRI vs CUB (3:0). Ranné a nočné zápasy sú dosť náročné, pretože z hotela musíme vyrážať už okolo siedmej - pol ôsmej a po večerých sa vraciame až po jednej v noci. Najhoršie sú na tom tí, ktorí majú delegáciu jedeň deň v noci a na druhý deň hneď ráno - žiaľ, nezohľadňujú to. V dňoch, kedy nie sme na hracej ploche, robíme rezervných rozhodcov alebo rozhodcov challenge - práve túto pozíciu som mal v prvý hrací deň v stretnutí žien SRB vs ITA a na štvrtý hrací deň v stretnutí mužov FRA vs MEX.

Najviac na nás tlačia pri presných začiatkoch stretnutí - ak začneme na sekundu presne, všetci delegáti sú vysmiati, ak nie, je zle. Zatiaľ sa nám to väčšinou darí. Okrem toho musíme naháňať družstvá na podanie, pískať hneď ako dostanú loptu do rúk, ale o tom som už myslím písal. Systém challenge je dobrý, len trvá veľmi dlho, kym sekvenciu zobrazia na veľkoplošnej obrazovke v hale. A žiaľ televízia nepoužíva oficiálne klipy videochallenge (okrem animácií in/out), preto v TV je rozlíšenie ešte horšie.

Olympijskú premiéru som mal so Susanou Rodriguez a zvládli sme ju myslím dobre. Dnešný zápas Iránu proti Kube sme rozhodovali spolu s Fabriziom Pasqualim. Žiaľ, dvakrát som sa nechal "nachytať" pri posúdení dotyku so sieťou, ale nakoniec to Iránčania bez problémov akceptovali. Po stretnutí POL vs IRI trošku vzplanuli vášne a emócie hráčov Poľska aj Iránu, takmer sa to skončilo bitkou. Snáď sa už na tomto turnaji nestretnú - ak áno, bude to ťažký zápas. Dnes však Irán predviedol úplne iné správanie a "pískalo" sa nám bez problémov.

Za uplynulé dni sa mi okrem návštevy beacharény podarilo zájsť aj do Slovenského domu a pogratulovať striebornému medialistovi Matejovi Beňušovi i piatemu Jakubovi Grigarovi - príjemná altosféra, výborné slovenské jedlo a živá hudba vytvárali naozaj vhodnú atmosféru pre olympionikov, ich blízkych, funkcionárov, trénerov i novinárov. Viem si predstaviť, že dnes bude nálada ešte lepšia, keďže sa Škantárovcom podarilo získať pre Slovensko po 8 rokoch zlato z OH.

Boli sme aj v dome volejbalu (Casa do volei), ktorý vybudovala FIVB za účelom propagácie volejbalu priamo na pláži Copacabana. Je naozaj úžasné, čo všetko FIVB robí pre zviditeľnenie nášho športu a koľko financií investuje do moderných technológí, efektov a propagácie.

Pricestoval už aj náš psychológ - žiaľ, opakovane sa mi nepodarilo prísť na stretnutia s ním, snáď sa na mňa nebude hnevať, ale po celodenných pobytoch v hale už večer nestíham niekedy vnímať ani to, čo večeriam.

Každopádne si olympijskú atmosféru všetci naplno užívame a pevne verím, že sa mi podarí dostať aj do olympijského parku pozrieť si aspoň zvonku ďalšie športoviská.

Všetkých Vás pozdravujem, vďaka za podporu a držte mi prosím palce aj naďalej!

Juraj

PS. Pripájam aj pár nových fotiek.

 

6.8.2016

Ahojte všetci, pozdravujem z Ria. Konečne sa mi podarilo nájsť si trochu času a začať s tým, na čo ste si mnohí z Vás zvykli a k čomu ste ma zas vyzvali - písať občas postrehy z môjho pôsobenia na olympiáde v Riu. A keďže sa včera olympiáda oficiálnym ceremoniálom a zapálením olympijského ohňa začala, je myslím ten najvyšší čas.

Budem sa snažiť informovať Vás o volejbalovom dianí, a ak sa mi podarí, tak aj o niečom naviac, čo práve olympiáda poskytuje - fantastickú atmosféru, o ktorej som doteraz veľa počul a teraz si ju možem tak trochu vychutnávať aj naživo.

O nominácii som sa dozvedel veľmi zvláštnym spôsobom. Ofociálne sme všetci delegovaní rozhodcovia dostali list od prezidenta FIVB s našou nomináciu 27. januára 2016. Paradoxne sme však už vtedy vďaka špeciálnej aplikácii cestovnej kancelárie FIVB mali vystavené letenky. A tie sme na našich "účtoch" objavili poniektorí už začiatkom januára. Museli sme však počkať na oficiálny list a netešiť sa predčasne - vo volejbalovom hnutí je všetko veľmi hektické a často sa menia veci na poslednú chvíľu.

Nasledovala predolympijská príprava - delegácia na európsku kvalifikáciu v Berlíne, svetovú kvalifikáciu v Tokiu, svetovú ligu v Sydney a Krakove. V robote to našťastie kolegovia pochopili a vyšli mi v ústrety, za čo im aj touto cestou veľmi pekne ďakujem. A ešte väčšie ďakujem patrí manželke a deťom, ktoré si ma v tomto roku veľmi neužijú...

V rámci predolympijskej prípravy sme dvakrát absolvovali a špeciálne semináre so športovým psychológom, ktorý by mal zajtra pricestovať i sem do Ria.

Nuž a v nedeľu som vyrazil z domu do Žor v Poľsku, kde som mohol vďaka nezištnej ponuke Woteka Maroszeka nechať svoje auto a on ma zaviezol na letisko do Katovíc. Let v smere Frankfurt-Sao Paulo-Rio bol bezproblémový, a to i napriek plnej vyťaženosti lietadiel. Z Frankfurtu sme už leteli spolu s Andrejom Zenovičom. Batožina prišla, akreditovali sme sa priamo na letisku a dobrovoľníci, ktorými sa to tu len tak hemží a ochotne všetkým naokolo pomáhajú nás odviezli do hotela v časti Copacabana.

Od utorka do piatku nasledovali viaceré oficiálne aj menej oficiálne mítingy, nácviky, stretnutia, či prebratie si olympijského oblečenia. Tentokrát sme už nepísali testy ani sa nerobila lekárska prehliadka - trikrát v tomto roku už zrejme stačilo. Zato sa neustále menia pravidlá pre challenge, pre používanie tabletov a pod. A najmä neustále zmeny a úpravy protokolu - to však k takýmto podujatia už patrí. Nakoľko je na každé stretnutie vyhradených len 1 hodina a 45 minút, na OH sa nepoužívajú technické oddychové časy a je potrebné dávať pokyn na podanie hneď ako podávajúci hráč dostane loptu do rúk o podávača lôpt. I tak sa obávam, že pri štvorsetových a päťsetových zápasoch bude dodržanie časového harmonogramu nereálne. Veď uvidíme.

V utorok sa nám podarilo zrealizovať výlet na Pao de Asucar, tzv. cukrovú homolu, z ktorej sme očakávali výborný výhľad na celé Rio - počasie nám to trošku prekazilo, ale Copacabanu aj beachvolejbalovú arénu, ktorá je od nášho hotela cca 300 metrov, sme videli. Nuž a v piatok sme vyrazili smer Corcovado a Park Tijuca, kde na vrchole je svetoznáma socha Krista s rozpaženými rukami. Neskôr už čas na spoločný výjazd nebude.

Včerjašia účasť na otváracom ceremoniáli predčila všetky moje očakávania. Napriek obrovskému kvantu ľudí sa organizátorom podarilo zabezpečiť bezpečnostné prehliadky a vstup všetkých účastníkov načas. Vidieť to v televízii je určite zážitok. Ale vidieť to naživo - to prajem každému športovcovi i nešportovcovi - emócie v niektorých momentoch veľmi lomcujú telom a veru pri zapaľovaní ohňa či odovzdávaní významného olympijského ocenenia som len s ťažkosťami udržoval suché líca. Nanešťastie naša výprava, ktorá sa prezentovala vo veľmi pekných dresoch, nešla našim smerom a tak som ich nevidel zblízka. To však nič nezmenilo na spontánnych reakciách jednotlivých rozhodcov, ktorí pri vstupe svojej výpravy na štadión vyjadrovali svoju podporu. Stretli sme sa aj vďaka tomu s pánom Jánom Piačekom, medzinárodným rozhodcom vodného slalomu, pre ktorého je toto už tretia olympiáda. I večerný návrat do hotela bol dobre zorganizovaný a metro nás bezpečne dopravilo do našej štvrte.

Uvidíme, kedy sa mi podarí dostať do olympijskej dediny a do olympijského domu, určite sa o to budeme všetci snažiť.

Nuž a najväčšie prekvapenie ma čakalo dnes dopoludnia, keď sme sa išli pozrieť do beachvolejbalovej arény, nakoľko rozhodujeme až večerné stretnutie - viacerí členovia olympijskej výpravy, vrátane pána prezidenta Andrej Kisku, veľvyslanca v Brazílii i prezidenta SOV boli na stretnutí brazílskeho a kanadského páru mužov - spontánnosť pána prezidenta a ochota odfotiť sa a porozprávať ma veľmi milo prekvapila.

Fotografie, ktoré budem pripájať, sú buď urobené mnou alebo kolegami rozhodcami, prípadne stiahnuté z facebooku a zo stránky SOV, FIVB a MOV.

Fotogaléria

OBRÁZOK: Rio_2016_003.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_004.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_005.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_006.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_007.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_008.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_009.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_010.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_011.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_012.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_013.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_014.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_015.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_016.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_017.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_018.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_019.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_020.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_021.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_022.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_023.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_024.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_025.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_026.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_027.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_028.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_029.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_030.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_031.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_032.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_033.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_034.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_035.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_036.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_037.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_038.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_039.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_040.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_041.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_042.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_043.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_044.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_045.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_046.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_047.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_048.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_049.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_050.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_051.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_052.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_053.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_054.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_055.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_056.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_057.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_058.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_059.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_060.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_061.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_062.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_063.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_064.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_065.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_066.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_067.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_001.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_002.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_068.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_069.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_070.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_071.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_072.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_073.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_074.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_075.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_076.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_077.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_078.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_079.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_080.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_001.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_002.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_003.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_004.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_005.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_006.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_007.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_008.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_009.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_010.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_011.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_012.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_013.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_014.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_015.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_016.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_017.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_018.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_019.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_020.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_021.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_022.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_023.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_024.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_025.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_026.jpg OBRÁZOK: Rio_2016_1_027.jpg

Komentáre

Pri komentovaní sa prosím riaďte Kódexom užívateľa a diskutujúceho.

Peter Malík pred 8 rokmi

Peter Malík

No konečne. Stále sem pozerám, či už náhodou niečo stihneš napísať. Držím Ti palce, želám len tie najkrajšie nezabudnuteľné zažitky, aby si ich mohol potom porovnávať na ďalšej olympiáde… Odpovedať

Danica Viktorini Lisa pred 8 rokmi

Danica Viktorini Lisa

ahoj Juraj. skvele. krasne foto. super atmosfera. velka hrdost na Teba v Riu. uzivaj si to. prajem Ti dobre zapasy a vybornu atmosferu. Tebe i kolegom. :)

Odpovedať

Róbert Rus pred 8 rokmi

Róbert Rus

Juraj držím palce, uži si tú super atmosféru a prajem čo najviac krásnych zápasov, samozrejme až do finále s píšťalkou…;o))

Odpovedať

Martin Novotný pred 8 rokmi

Martin Novotný

Jurko je to nadhera! Drz sa a nech si tam co najdlhsie!

Odpovedať
Odpovedať zrušiť odpoveď


Môžete použiť Texy! syntax. HTML značky nie sú povolené. Príklad povolenej syntaxe: "text odkazu":odkaz, **tučno**, *kurzíva*, `code`. Vaše IP adresa bude zaznamenaná.

Filip pred 8 rokmi

 Filip

Nejsem sice nějaký expert na pravidla, ale to skutecne muze smecar stáhnout ruku od blokare do site a je to chyba blokare? Stalo se to někdy za stavu kolem 16:16 ve třetím setu mužského finale. Byla na to i challange, takže to nebylo jen přehlídnutí.

Odpovedať

Návrat späť


Hlavné menu: