Asociácia volejbalových rozhodcov, Slovensko


DiskusiaVoľná zónaPoužívanie 2 liberov

Jaromír Štěpánek pred 6 rokmi

Jaromír Štěpánek
Používanie 2 liberov

Ahojte kolegovia,

V Nitre počas 1. ligy junioriek ma tréner pred zápasom oslovil s otázkou, či môže použiť v stretnutí 2 liberá, keď má spolu len 9 hráčiek (teda mal by základnú zostavu, 2 liberá a 1 hráčku na striedanie). Dostal kladnú odpoveď, že môže 2 liberá použiť. Odpoveď sa mu však nepozdávala, a tak volal nejakej (pre mňa neznámej) osobe zo SVF, ktorá mu povedala, že ak má 9 hráčiek, tak môže použiť len 1 libero. Na základe toho naozaj použil len 1 libero a pôvodne 2. libero zapísal ako hráčku základnej zostavy.

Chcem sa Vás spýtať. Poznáte nejaké pravidlo alebo predpis, ktoré by špecifikovalo, že pokiaľ je 9 hračov, môže byť z nich len 1 libero?

Za odpovede ďakujem

Všetkých zdravím a teším sa na reakcie

Odpovedať

Juraj Mokrý pred 6 rokmi

Juraj Mokrý

Ahoj, Jaro, družstvo môže mať dvoch liberov aj v prípade celkového počtu hráčov 9. Ak má družstvo do 12 hráčov (vrátane), môže mať 0, 1 alebo 2 liberov. Ak je hráčov 13 alebo 14, musí mať družstvo 2 liberov. Pozdravujem, Juraj

Odpovedať

Miroslav Orolím pred 5 rokmi

Miroslav Orolím

aj ja ďakujem za info

Odpovedať

Odpoveď zrušiť odpoveď



Môžete použiť Texy! syntax. HTML značky nie sú povolené. Príklad povolenej syntaxe: "text odkazu":odkaz, **tučno**, *kurzíva*, `code`. Vaše IP adresa bude zaznamenaná.


Hlavné menu: